impact-manueletherapie


Wat is Manuele Therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die op de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

 

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een specialisatie / opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Onze manueel therapeut Sjoerd Bos heeft zijn specialisatie aan de SOMT te Amersfoort gedaan. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de beweging van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

 

Wanneer naar een manueel therapeut

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan onze manueel therapeut uitkomst bieden. Voorbeelden van klachten die onze manueel therapeut kan behandelen:

- hoofd- en nekpijn
- nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
- lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
- bovenrugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
- duizeligheid bij het bewegen van de nek
- knie en heupklachten

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

 

Vergoeding van manuele therapie

Manuele therapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar, voor zover u daarvoor aanvullend bent verzekerd. Deze informatie vindt u terug in uw verzekeringsvoorwaarden. Bij eventuele vragen raden wij u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

 

Afspraak maken bij een manueel therapeut

Een afspraak maken bij IMPACT Fysiotherapie Emmeloord is simpel en kan telefonisch of via de e-mail. 


Onze contactgegevens vindt u hier