Wat is Manuele Therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor worden in de manuele therapie een aantal specifieke technieken op de gewrichten toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: U voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

 

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een specialisatie / opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Onze manueel therapeut Sjoerd Bos heeft zijn specialisatie aan de SOMT te Amersfoort gedaan. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de beweging van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

 

Vergoeding van manuele therapie

Manuele therapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar, voor zover U daarvoor aanvullend bent verzekerd. Deze informatie vindt U terug in uw verzekeringsvoorwaarden. Bij eventuele vragen raden wij U aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

 

Afspraak maken bij een manueel therapeut

Een afspraak maken voor manuele therapie bij IMPACT Fysiotherapie Emmeloord is simpel en kan telefonisch of via onderstaand formulier.

Wanneer naar een manueel therapeut

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan onze manueel therapeut uitkomst bieden. Voorbeelden van klachten die onze manueel therapeut kan behandelen:

- Bij hoofd- en nekpijn

- Bij knie en heupklachten

- Bij nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen

- Bij lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen

- Bij bovenrugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn

- Bij duizeligheid bij het bewegen van de nek

 

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

AFSPRAAK MAKEN

Onze fysiotherapeuten

 

Maak hier online je afspraak of bel:

T (0527) 61 49 59