Wat is podologie

Bij podologie worden patiënten met voetklachten en klachten die ontstaan vanuit de voeten behandeld. Een voorbeeld van elder gerelateerde klachten zijn problemen in de lage rug, die uitstekend kunnen worden verholpen via podologie. De behandeling bestaat uit het aanmeten van steunzolen en eventueel fysiotherapie. Steunzolen zijn zolen die de biomechanische tekortkomingen van de voet compenseren. Doordat de voet de basis is van het hele lichaam kunnen de klachten zich ook elders in het lichaam uiten.

 

Om te kijken of U in aanmerking komt voor podologie en bijvoorbeeld steunzolen, zal de podoloog uw voeten inspecteren met behulp van een podoscoop. Hiermee wordt duidelijk hoe de gewichtsverdeling van uw voeten is. Omdat geen voet hetzelfde is worden bij Impact podologie uw steunzolen op maat gemaakt. Deze zolen krijgt U eerst een periode op proef voordat de definitieve steunzool wordt gemaakt. Op deze manier is het mogelijk om eventuele correcties aan te brengen.

DE PODOLOOG

De podoloog behandelt klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Ook behandelen zij huid- en nagelaandoeningen en geven zij preventieve adviezen.

aandoeningen

onderzoek

behandeling

voetscan

AFSPRAAK MAKEN

Onze fysiotherapeuten

 

Maak hier online je afspraak of bel:

T (0527) 61 49 59