PODOLOGIE

Podologie

Home > Behandelmethoden > Podologie

podologie bij impact fysiotherapie emmeloord

Bij voetklachten en klachten ontstaan vanuit de voet

Bij podologie worden patiënten met voetklachten en klachten die ontstaan vanuit de voeten behandeld. Een voorbeeld van elder gerelateerde klachten zijn problemen in de lage rug, die uitstekend kunnen worden verholpen via podologie. De behandeling bestaat uit het aanmeten van steunzolen en eventueel fysiotherapie. Steunzolen zijn zolen die de biomechanische tekortkomingen van de voet compenseren. Doordat de voet de basis is van het hele lichaam kunnen de klachten zich ook elders in het lichaam uiten.

Om te kijken of u in aanmerking komt voor podologie en bijvoorbeeld steunzolen, zal de podoloog uw voeten inspecteren met behulp van een podoscoop. Hiermee wordt duidelijk hoe de gewichtsverdeling van uw voeten is. Omdat geen voet hetzelfde is worden bij Impact podologie uw steunzolen op maat gemaakt. Deze zolen krijgt U eerst een periode op proef voordat de definitieve steunzool wordt gemaakt. Op deze manier is het mogelijk om eventuele correcties aan te brengen.

De Podoloog

De podoloog behandelt klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Ook behandelen wij huid- en nagelaandoeningen en geven we preventieve adviezen.

Direct een afspraak maken?

Maak meteen een afspraak met je eigen fysiotherapeut